Veikko Kotka

Vi står foran siste seriehelg for sesongen 2010/2011. Og veldig mange lag fra vår krets er involvert i begge ender av de forskjellige tabeller..

11 serierunder er fullført, og de fleste lag har 1 kamp igjen for sesongen. Noen trenger sårt poeng, noen kjemper med nebb og klør for å overleve, mens flere av lagene i vår krets ikke vet hvilken divisjon de skal konkurrere i neste år.

For å starte med umbroligaen, så har vi TBK på damesiden. Serien er allerede vunnet av Solli BK, mens Gjøvik og TBK kjemper om sølvet. Her har TBK og Gjøvik like mange kamppoeng, men TBK har 1 banepoeng mer enn Gjøvik. Begge avslutter borte, TBK mot Arctic i Tromsø og Gjøvik på Kongsberg mot Sølvkula. Tørr vi tippe at Tove Fosseide og Co henter sølvet hjem til Trøndelag?

I Umbro herrer har vi kun Dora fra vår krets. Dora har slitt i årets umbroliga, og fikk 2 kjedelige hjemmetap i 11. serierunde. De ligger dermed på 10. plass før siste serierunde, og trenger sårt poeng i sin siste hjemmekamp for å ha et håp om å beholde plassen i neste års umbroliga. I siste kamp møter Arne Roger Hansen og co Hook hjemme på Dora, mens Cross har en tøff bortekamp i Bergen mot Mascot. Dora ligger et kamppoeng bak Cross før siste runde, men mitt tips er at Doras stolte menn henter hjem en god seier mot Hook. Og jeg tipper dessuten at Mascot vinner sin hjemmekamp, og det gir Dora BK plass i neste års umbroliga. Gullet havner hos Tigers, Briskebyen eller Larvik, der Tigers absolutt har det beste utgangspunktet.

I første divisjon herrer er det allerede klart at Trondheim BK og Orkla BK rykker opp til umbroligaen med sine 32 og 28 poeng. Munken har 26 poeng, mens Gjøvik, Molde og Solli har 24 poeng. En mer spennende avslutning skal du lete lenge etter. Molde gikk på 2 tunge tap på sin siste bortetur, mens munken hentet hjem en seier med samme motstandere. Og når til og med opprykksklare Orkla møter Munken hjemme i siste runde, så må det bli spenning. Gjøvik skal til Hønefoss for å møte Ringerike, mens Molde tar imot Briskebyen 2 hjemme i Molde. Ikke lett å forutse hvordan dette skal ende, men munkenspillerne har prestert godt på orkanger i år, så de kommer nok til å bite godt fra seg. Men skulle de tape, så er døra vidåpen for både Gjøvik og Molde, som har mange flere banepoeng pluss. Et lite råtips er kanskje at Gjøvik sniker seg inn på tredje opprykksplass, men Munken er en solid utfordrer. Verdal BK berger plassen i første divisjon etter en varierende sesong. Gratulasjoner til TBK med seriegull i første divisjon, så får vi se hvilken valør Pål Selnes og hans Orkla ender på, men uansett, gratulerer med Umbrokontrakt!

I første divisjon damer, har Dora BK hatt en veldig tung sesong. De fikk derimot sin første seier for sesongen i 11 serierunde, men er nok fortapt nederst på tabellen før siste runde. Så de må nok ta de tunge turen ned i andre divisjon.

I andre divisjon herrer avdeling B så er vel Mosjøen så godt som klare for 1 divisjon neste år. Heimdal, Orkla 2, Verdal 2, Dora 2 og Munken 2 berger plassen, mens Molde 2, som har 2 hengekamper hjemme, og som nok også berger plassen. Fortapt nederst i andre div er Oppdal, som er veldig avhengig av at molde 2 taper alle sine siste 3 kamper for å berge. I tillegg må Solør 3 tape sin siste kamp.

I andre divisjon for Damer er allerede Heimdal BK seriemestere, og er dermed opprykksberettighet for spill i første divisjon damer. Vi gratulerer!

I tredje divisjon avdeling midtnorge, skal det spilles kvalifisering til opprykk. I avdeling A er Søre Luten allerede klare for kvalifisering, før sine siste 2 bortekamper på Oppdal. I avdeling B, så er Orkla 3 og Røros allerede klare på toppen av tabellen. I avdeling C så er Fosen BK klare for kvalifisering til andre divisjon.

Etter en kort gjennomgang av ligaspillet, ser vi klart av trøndersk bowling er i frammarsj! I beste fall har vi 4 umbrolag på herresiden, neste år. På damesiden er TBK vår gallionsfigur, og de henter hjem medalje i år igjen! I første divisjon herrer rykker ingen av våre lag ned, vi får 2 eller 3 lag opp.

I tillegg har vi en tung trøndersk tyngde i Juniorlandslaget for herrer. Pål Selvnes, Patrik Walstad og Robin Grindvik har virkelig tatt et ekstra steg i år, og et valgt til å representere Norge under Junior-EM i Tyskland i påska.. Vi ønsker lykke til!:)

Ellers ønskes selvfølgelig alle lag lykke til i siste serierunde, og måtte trøndersk bowling fortsette sin fremgang!:)