Veikko Kotka


Charles Minnecup er ferdigspilt, og vi har fått 2 meget verdige vinnere.. I år ble turneringen spilt på Oljeprofilen "Ælgen", som er en 44 fot lang oljeprofil som har blitt brukt i seriesystemet i Sverige.


Etter 10 puljer innledende, har 56 deltagere spilt 102 starter totalt i årets utgave av Charles Minnecup på Centrum Bowling. Etter innledende spill, tok årets suverene Norgesmester Mads Sandbækken første plass etter innledende spill for herrer med 1408, etterfulgt av Bjørn Einar Rudshagen på 1385. I dameklassen tok Tove Fosseide føringen foran Grethe Fosseide, med henholdsvis 1276 (1288 med hcp), og 1216 (1288 med hcp).

I første mellomspill på 3 serier for herrer var det 2 spillere fra Early Bird, 2 mann fra turbo og 9-18 fra innledende spill som skulle sloss om 6 plasser i kvartfinalen. Her ble det ganske tett, men cuten for 6 plass gikk på Tommy Fjerstad på 555.

I kvartfinalen kom 3-8 fra innledende spill inn på herresiden, og da gikk cuten på 533 med Øivind Bøhle Nordhagen, og Tore Rokkones fortsatte sitt flotte spill fra innledende med sterke 658.

På damesiden gjorde Mariann Ingvoldstad sterke 608, og fikk med seg Marit Lillebudal videre til semifinalen.

Tid for semifinale, hvor Tore Rokkones fortsetter med fantastisk bra spill, og gjør sterke 732, foran årets Norgesmester Mads Sandbækken på 722, BAI 2013 vinner Bjørn Einar Rudshagen på 699 og Munk nr 2 til karusell Svein Åke Ek med 649. Eivind Vermøy blir nr 5, Øivind Bøhle Nordhagen nr 6, Rune Spets nr 7 og John Anders Jensen nr 8.

I dameklassen fortsetter Marit Lillebudal sitt gode spill, og gjør 571. På andreplass i damenes semifinale gjør Åse Jacobsen 541 og går også til karusellfinale, hvor Grethe og Tove Fosseide kommer inn som motstandere. Ingrid Olsen ender på 5 plass, og Mariann Ingvoldstad fra Frogner ender på 6 plass.

I Karusellfinalene står vi da i herreklassen med årets Norgesmester Mads Sandbækken fra Frogner BK, Bjørn Einar Rudshagen fra Glåmdal BK, Svein Åke Ek fra Munken BK og Tore Rokkones fra Munken BK. 3 VM-uttatte spillere og vår egen postmann.

I dameklassen står mor og datter Fosseide, Åse Jacobsen og Marit Lillebudal, alle fra Trondheim BK til finalen.

På herresiden er det egentlig spennende i hver eneste serie, men i første serie ryker Svein Åke etter å ha hatt en sjanse på videre avansement ved å sette strike i tiende for å bygge på strike i niende. Åke setter en splitt i tiende, og ender opp som fjerdemann.

På damesiden spilles det høyt av TBK-damene, og Tove Fosseide hektes igrunn av i 8 ruta, og ryker ut med 170 mot 235, 230 og 210.

I andre serie får vi igjen spenning i herreklassen, når Mads Sandbækken som med strike i niende kan sette press på Tore, men som ikke klarer det og ender som førstemann ferdig 190, og må vente å se om Tore fyller i tiende (han trenger spare og minimum 7). Tore gjør spare åtte, og lander på 192. Bjørn Einar gjør 216. Tore og fjorårets vinner Bjørn Einar skal gjøre opp om seieren.

I dameklassen er det kun Grethe som følger opp det gode spillet fra serie 1 og gjør 212, foran Åses 174 og Marits 151. Marit ender opp som nr 3, og de 2 yngste damene i TBKs førstelagstropp skal gjøre opp om seieren.

I siste karusellfinale får Bjørn Einar en tidlig ledelse, da Tore trøbler litt og får 2 hullruter på de første fem rutene. Herrefinalen blir egentlig aldri skikkelig spennende etter dette, og Bjørn Einar tar sin andre strake seier i Charles Minnecup med 212 mot Tores 174. Gratulerer så mye til begge. Gjør Bjørn Einar hatrick i neste utgave av Charles Minnecup må vel Trondheim vurdere å skifte ut herren på toppen av torget med en statue av finnskogens store sønn.

I dameklassen fortsetter Grethe sitt gode spill, men det hjelper lite når Åse gir full gass og spiller fantastisk i finalen. Åse vinner med 234 mot Grethes 213. Vi nevner at Grethe gjør hele 657 i karusellfinalen, mens Åse gjør 643. Og begge TBKs unge damer scorer høyere enn gutta i karusellfinalen..:) Gratulerer så mye til Åse med seieren!

Takk til alle for en flott helg i Trondheim, vi følger opp med flere saker utover i sesongen, neste gang på Levanger fra 13-16 Juni under sommerkjegla, hvor mange av de samme deltagerne stiller til start.