Odd Larønningen

40 herrer og 5 damer spilte sist helg om titlene i KM singel/dobbel på Vallø i Tønsberg.
Vi gratulerer Kris Henriksen og Line Henriette Undrum begge Jarlsberg BK med gullmedaljene i hver sin klasse. Sølvmedaljer gikk til Aleksander Gran Persson og Marthe Solheim også begge de fra Jarlsberg BK. Bronsemedaljjevinnere ble Tian Solum Vallestad Jarlsberg BK og Mia Martinez Fallmyr Grenland Bk..
I dobbel vant Svein Oddvar Karlsen og Tor Inge Geliassen Larvik BK herreklassen, og Line Henriette Undrum og Marthe Solheim dameklassen. Sølvmedaljer ble vunnet av Aleksander Gran Persson og Tom Faannessen Jarlsberg BK. og Ellen Munkvold og Mia Martinez Fallmyr Grenland BK. Bronsemedaljene i herreklassen gikk til Tian Solum Vallestad og Stig Øyvind Berge.

Sven Tore Iversen

Innkalling til årsmøte i Vestfold og Telemark Bowlingkrets
Årsmøtet avholdes 20. Mars 2024 18:00 på Mestern Bowling i Larvik
Forslag som skal bli behandlet på årsmøte må bli sendt inn til Leder av VTBK Tobias Fransson-Larønningen via e-post: tobfra@online.no. Frist for innsending av forslag er 15. Mars. Forslag må bli begrunnet i innsendelsen.
Agenda
- Valg av dirigent, referent og representanter for å signere referatet.
- Godkjenning av innkalling
- Årsmelding
- Regnskap
- Vedtektsendringer
- Budsjett
- Valg av styremedlemmer, valgkomite og kontrollutvalg.

For å ha stemmerett, være valgbar til tingvalgte organer og kunne velges/oppnevnes som representant til ting, må man ha fylt 15 år i løpet av kalenderåret, vært medlem av et idrettslag tilsluttet særkretsen i minst én måned og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til idrettslaget.
Person som møter på årsmøtet som medlem av styret, valgkomité eller kontrollutvalg, eller som revisor, kan ikke samtidig møte på årsmøtet som representant for et idrettslag tilsluttet idrettsrådet.

Velkommen til årsmøte!
Med vennlig hilsen Tobias Fransson-Larønningen, Leder VTBK
styret

Odd Larønningen

Det ble en litt liten deltagense i kretsens ungdomsturnering, men de 8 som spilte var fornøyd og gjorde det bra.
I klassen U26 vant Mia Martinez Fallmyr Grenland BK forran Magnus Sandvik Jakobsen Gokstad BK.
I klasen U23 vant Jon-Evert Calumpang Atienza Grenland BK med Hans-Christian Heimholt-Torgersen Grenland BK på 2 plass. Håvard Geliassen fra Larvik BK ble nr.3.

Etter at alle hadde spilt 5 serier hver ble det premieutdeling og pizza/brus.

Odd Larønningen

Ulf Hämnäs vår Landslagstrener var å hadde trening med 29 av kretsens spillere i går kveld på Vallø i Tønsberg. Det var lagt opp til hva man gjør best på ansats før kulen blir sluppet/kastet. Timing, gange og kroppstillinger ble mye vektlagt denne kvelden og deltagerne viste stor iver med forbedringer. av sin "oppførsel på ansatsen". Med bare 2 timer til rådighet denne kvelden må hver enkelt ta denne lærdommen med seg videre for tilslutt å gjøre det riktigere. Det trengs mange timer for hver enkelt å endre adferd på ansatsen. Tålmodighet trengs da. Kretsstyret ønsker alle lykke til videre med disse tingene.

Onsdag 28 februar deltok 28 spillere på 2 del av kretsens kretssamling for interesserte. Ulf hadde litt om banelesing, kjeglereaksjon og forflyttninger på ansatsen. Kommentarer etter "kurset" var possitive og det virket som de fleste var fornøyd.

Odd Larønningen

Søndag 5 november ble KM-lag spilt på Vallø i Tønsberg. Hele 11 lag stilte til start, Gokstad 3 lag, Grenland 3 lag, Jarlsberg 3 lag og Larvik 2 lag. Etter innledende spill gikk Larvik 1, Grenland 2, Gokstad 1 og Grenland 1 til finalespill.
i finalespillet ble det jevnt og spennende. Det var først i siste serie Larvik dro fra Grenland 1 og sikret seieren med det. Gokstad slo Grenland 2 i siste serie og sikret derved sølvmedaljene. Grenland 1 vant bronsemedaljer.
VTBK`s styre gratulerer Larvik 1 med gullmedaljer og resten av medaljevinnerne med flott og godt spill.

En stor takk til Rune Garder og John Einar Strand, begge Jarlsberg, samt til personalet i hallen for et prikkfritt arrangement.
Link til resultater: https://www.bowlingres.no/turneringer/2023/km_lag_vtbk/resultater

Odd Larønningen

KM SGL/DBL ble spilt på Vallø i Tønsberg 20-21 mai 2023. Det var hardt og jevnt gjennom hele RR-finalene om hvem som skulle ta seieren i begge klasser.
Gullmedaljen i dameklassen ble vunnet av Therese Nørberg, mens Line Henriette Undrum vant sølv. Begge fra arangørklubben Jarlsberg BK. Anita Skjelvan Deila Grenland BK fikk bronse.
Herreklassen ble vunnet av Henning Rugsveen Gokstad BK med Sondre Jensen Jarlsberg BK på andre plass. 3 plassen gikk til Thomas Aakermann Jarlsberg BK.
I klassen Doble Damer vant Jarlsbergjentene Therese og Line Henriette.
I klassen for Herrer vant Grenlandsherrene Odd Larønningen og Tobias Fransson-Larønningen. Tom Faannessen og Trygve Fredriksen Jarlsberg ble nummer 2, mens Gokstad vant bronsene med Steinar Johannessen og Ragnar Slyngstadli.
Beste B-spiller ble Trond Jensen. Beste C-spiller Sondre Jensen. Beste D-E-F-spiller ble Tian Solum Vallestad. Alle disse 3 fra Jarlsberg BK.

Kretsstyret gratulerer alle medaljevinnere og Pokalvinnere.
En stor takk til Vallø Bowlinghall og John Einar Stand for et godt gjennomført mesterskap.

Odd Larønningen

Den 6 og siste serierunden i sesongens Ungdomsserie ble spilt på Vallø søndag den 19 mars. Etter at 6 kamper var ferdigspilt ble det pizza med brus og premieutdeling. Grenland vant og fikk sine gullmedaljer, Sølvmedaljene gikk til Gokstad, mens Jarlsberg klarte tilslutt bronsemedaljene etter skarp duell med Grenland 2
Serieomgangene har blitt spilt på Vallø i Tønsberg, på Mestern Larvik og Down Town i Porsgrunn..

Vi gratulerer alle spillere og ledere med flott gjennomført. Det ble mye godt spill og hyggelig samvær i disse 6 serieomgangene.

for VTBK`s styre
Odd.L

Odd Larønningen

Søndag 19 mars spilles den 6 serierunden i vår ungdomsliga på Vallø i Tønsberg. 5 lag er med og spiller om medaljene i årets serie. Før de siste og avgjørende kampene leder Grenland med Gokstad på andre og Jarlsberg på tredje. Se link til resultater: https://data.bowling.no/ligaspill/resultater/index.php?sesong=2022&Id=1519 /> Etter at kampene er ferdig blir det premieutdeling med Pizza/brus i hallen.

Her kan du også følge med på ungdommenes kast i kampene direkte via LANE TALK: https://beta.lanetalk.com/bowlingcenters/131be496-ec4a-11ea-8c64-06dfc92871d6/livescoring />
Lykke til alle lag

Sven Tore Iversen

Jarlsberg BK ble kretsmestere i dag med Roar Gran Persson, Aleksander Gran Persson, Adrian Garder og Trygve Fredriksen på laget. De vant med hele 171 pinner på totalen til neste lag. Sølvmedaljene gikk til Larvik, mens Gokstad sikret seg bronsemedaljer. Gokstads Henning Rugsveen spilte best av alle med et snitt 218,33 på 6 serier.
Vi gratulerer alle medaljevinnerne og Henning med godt spill.

VTBK`s styre takker for god deltagelse fra de 4 klubbene i kretsen som ble totalt 7 lag. 2 damer var med og spilte på herrelag.
Takk også til Vallø Bowling for at vi kan arrangere disse mesterskapene i kretsen vår.

Odd Larønningen

VTBK`s Ungdomsliga er igang med start av første serieomgang i dag. Mye bra spill ble vist og vi ser flere kommende gode spillere på de forskjellige lagene.
Etter dagens spill har Gokstad tatt ledelsen etter 3 strake seire. Gokstad 2 på 2 plass og Grenland på 3 plass. Neste serierunde skal spilles på Down Town i Porsgrunn 12 november,
Vi gleder oss til fortsettelsen på ligaspillet og ønsker alle lykke til!!

Link til resultater: https://data.bowling.no/ligaspill/resultater/index.php?sesong=2022&Id=1519

Tobias Fransson-Larønningen

Da kan vi i VTBK ønske hjertelig velkommen til denne sesongens utgave av Ungdomsligaen. Vi gleder oss til å se Vestfold og Telemarks unge bowlingspillere konkurrere sammen i en egen liga.
Dette er noe vi har gledet oss lenge til å dele med dere. Det er viktig for oss i kretsen å få aktivisert så mange unge som mulig med hjelp av slike tilbud som dette.
Vi har da fått med oss mange lag i denne sesongens utgave. Vi har da to lag ifra Gokstad, to lag ifra Grenland og et lag ifra Jarlsberg.
Vi gleder oss til å kunne se ungdommen spille med hverandre.
Lykke til alle sammen!

Odd Larønningen

Mesterskapet vil spilles på Vallø i Tønsberg søndag 30 oktober 2022.

Det spilles i kun Herre-klasse da ingen av våre 4 klubber stiller med damelag i seriespillet denne sesongen. Damer i klubbene kan delta på herrelagene. Det spilles uten HCP for herrene, mens damer får 8 hcp pr. serie.
• Lag a` 4 personer + 1 reserve.
• Klubbene kan melde på ubegrenset antall lag.
• Påmeldingsavgift pr lag er kr.1000,-
Avgiften betales inn til kretsens bankkonto nr. 2400.30.96560
• Amerikansk spillestil. Det spilles 3 serier innledende.
Oljeprofil bestemmes av VTBK`s styre og vil legges ut fredag 28/10.
• Puljetid for innledende spill er søndag kl. 11.00. (mrk: Med flere enn 8 påmeldte lag vil arrangør sette opp en ekstra pulje på lør-dag.)

Til RR finale søndag kl.14.30 går de 4 beste lagene fra innledende spill.

Kretsmestere blir det laget med høyest sammenlagt score fra inn-ledende og finalespill inkludert bonuser og eventuelt HCP.

Resultater: bowlingres.no

Påmelding: Odd Larønningen, Mail:odd.laronningen@sf-nett.no. tlf.90052042
Påmeldingsfrist: Onsdag 26/10-2022

Odd Larønningen

Kretsen har invitert sine klubber til å være med i et seriespill for ungdommer under 26 år. Det er nå påmeldt 5 lag, 2 lag fra Gokstad, 2 lag fra Grenland og 1 lag fra Jarlsberg. Det vi bli 2 forskjellige spillesteder, 3 ganger på Vallø i Tønsberg og 3 ganger på Mestern i Larvik. Rune Garder er ansvarlig person fra kretsen på Vallø og Jan Johansen ansvarlig i Larvik.
Det hele starter opp på Vallø lørdag 15 oktober med 6 kamper. 2 kamper vil spilles samtidig. Starttidspunkter for kampene på Vallø er kl.11.00. 12.45 og 14.30. På Mestern i Larvik kl.09.00 og 10.45.
Resultater fra kampene legges inn fortløpende på NBF sine sider for Ligsaspill. En tabell vil etter hvert dukke opp der.

Da ønsker kretsen alle lagene lykke til!!

Odd Larønningen

4 og siste serieomgang i VTBK`s juniorliga ble avsluttet i dag på Vallø i Tønsberg. Jarlsberg 1 ( Thomas Normannseth og Adrian Garder) vant med kun 1 poeng til Gokstad. Det var stor spenning i siste kamp da disse 2 lagene møtte hverandre og med seier 4-0 til Gokstad ville de vunnet serien, men med bare 3-1 seier holdt det ikke slik at laget måtte ta til takke med sølvmedaljer. Grenland ble nr. 3 og fikk sine bronsemedaljer. I sesongens serie har det deltatt 4 lag og 10 spillere. Pizza/brus og diplomer til alle etter at de siste kampene ble spilt i dag.

Kretsstyret vil takke både spillere, foreldre og hallen på Vallø for flotte bowlingdager og mye godt spill i kampene som har blitt spilt.

Odd Larønningen

Alle kamper i siste serierunde av vår junior-liga er flyttet fra lørdag 23 april til søndag 24 april. Det er også nye tidspunkter for kampstartene. kl. 14.30, 16.00 og 17.30.
Etter at alle kampene er ferdigspilt blir det premieutdeling, pizza og brus i bowlinglokalet for alle spillerne og lagledere.

VTBK`s styre ønsker alle lagene LYKKE TIL!!

Odd Larønningen

Det er nå klart for påmelding til KM SGL/DBL som spilles på Vallø i Tønsberg 21 - 22 mai. Plakat ligger på bowlingres.no hvor også hver enkelt kan melde seg på. Husk å melde fra om hvem som skal spille dobbel med hvem.
VTBK`s styre håper mange fra våre 4 klubber stiller i arrangementet og gjør dette til en fin avslutning på denne sesongen.

Odd Larønningen

Gratulere til Jarlsberg 1 med godt spill og som kretsmestere for lag i VTBK 2021. Å vinne med 599 poeng til Gokstad på sølvplass er solid.
En Vandrepokal skal dere også få etter hvert som får sin plass minst års tid på hylla bak disken på Vallø.
Jarlsberg sitt 2 lag vant bronsemedaljene.
Gratulere også til Hiep Van Huynh fra Gokstad med 299 og svært nær en 300 serie i RR Finalen.

Takk til alle spillerne som deltok og velkommen igjen til neste kretsmesterskap som blir KM Sgl/Dbl VTBK den 21 mai 2022.

VTBK styre vil også takke alle spillere og hallpersonellet for å følge de lovbestemte korona-tiltakene så flott som det ble gjort. Lite andre folk i hallen og bruk av munnbind hele tiden.

Odd Larønningen

Pulje for innledende spill på lørdag er flyttet til 1 time senere og starter kl. 11.00. Finalespillet flyttes også til kl. 14.00

Lag a` 4 personer + 1 reserve. Klubbene kan melde på ubegrenset antall lag. Påmeldingsavgift pr lag er kr.1000,- Avgiften betales inn til kretsens bankkonto nr. 2400.30.96560
Amerikansk spillestil. Det spilles 3 serier. Puljetid for innledende spill er lørdag kl. 11.00. (mrk: Med flere enn 8 påmeldte lag vil arrangør sette opp en ekstra pulje på fre-dag.)

Til RR finale på Lørdag kl. 14.00 går de 4 beste lagene fra innledende spill.

Kretsmestere blir det laget med høyest sammenlagt score fra inn-ledende og finalespill inkludert bonuser og eventuelt HCP.Påmelding til: Vegard Rach-Fjeld, Mail: vrf@altiboxmail.no tlf.90052042

Påmeldingsfrist er senest onsdag 8/12-2021

Odd Larønningen

Spillested blir også denne sesongen på Vallø i Tønsberg. Det er påmeldt 4 lag som skal spille 4 ganger mot hverandre i løpet av 4 serierunder.
Første serierunde skal spilles søndag 28 november med kampstart kl. 11.00. Neste kamp kl. 12.00 og siste kamp kl. 13.00.
De 3 neste serieomgangene spilles Lørdag 22 januar, Søndag 27 mars og Lørdag 23 april.
Etter spillet i siste serieomgang blir det premieutdeling og Pizza/brus i hallen.

Resultater og tabell vil være å følge med på NBF`s hjemmeside som tidligere.

VTBK`s styre ønsker med dette alle spillere og "publikum" noen fine opplevelser på Vallø.

Odd Larønningen

Etter 2 års opphold med arrangering av KM pga. Korona-pandemi har vi i VTBK`s styre gleden av å invitere kretsens 4 klubber til å delta med sine lag i KM for lag 2021.
Det spilles i kun Herre-klasse da ingen av våre 4 klubber kan stille med damelag denne sesongen. Damer i klubbene kan da delta på herrelagene. Det spilles uten HCP.
• Lag a` 4 personer – best av 3 serier – 4 beste lag til PP finale.
• Klubbene kan melde på ubegrenset antall lag.
• Påmeldingsavgift pr lag er kr.1000,-
Avgiften betales inn til kretsens bankkonto nr. 2400.30.96560
• Amerikansk spillestil.
• Puljetid for innledende spill er lørdag kl. 10.00. (mrk: Med flere enn 8 påmeldte lag vil arrangør sette opp en ekstra pulje på fredag.)
PP finale Lørdag kl. 13.00.

• Innledende spill tas med i den totale sluttsummen.
• I PP-finalen gis følgene bonus: For vunnet kamp – bonus på 80. Uavgjort gir halv bonus til hvert av lagene. I tillegg gis det bonus for høy score på la-gene på bakgrunn av følgene: Lagscore over 800 = Bonus 20, Lagscore over 900 = Bonus 40 og Lagscore over 1000 = Bonus 60.


Det lag med høyest total-score inklusive bonuser blir Kretsmester.

Odd Larønningen

KM Lag skulle vært avholdt på Vallø i Tønsberg 13-14 november 2021. Mesterskapet er foreløpig utsatt pga. den fortsatte faren for korona-smitte.
Kretsen vil komme med en ny dato i løpet av høsten.

Odd Larønningen

Det har i dag, torsdag 12 mars, kommet melding fra Norges Idrettsforbund at all sportslig aktivitet skal opphøre med umiddelbar virkning på grunn av faren for spredning av Korona-viruset.
Vi i Kretsen plikter å følge dette og avlyser derfor ligarunden som var satt opp til å spilles på Vallø lørdag 21 mars.
Styret vil komme tilbake med mer informasjon om den siste serierunden som skal holdes i april ved et senere tidspunkt.

Odd Larønningen

Robert Lind og Jan Egil Hansen ble Norgesmestere double i klasse A på Hamar sist helg. De bowlet 6 serier hver og med et snitt på 226,83 (1361) på Robert og 216,18 (1287) på Jan Egil vant de med 24 pinners margin til sølvvinnerne.
Vi i kretsen Gratulerer!

I singelklassene gikk 3 av kretsens spillere videre til semifinaler/finaler. I klasse A ble Trond Jensen Jarlsberg BK til slutt nr. 10. I klasse B ble Robert Lind nr.5 og Svein Isaksen Larvik BK nr.11.
Totalt deltok det 18 spillere fra "våre 4 klubber" denne gang. Alle herrer.

Odd Larønningen

Allerede den første lørdagen i det nye året er det klart for serierunde 5 i VTBKs juniorliga. 9 kamper skal spilles denne dagen på Vallø Bowling i Tønsberg. De første 3 kampene starter kl. 11.00.
Etter 4 spilte serierunder og 8 kamper for hvert lag er det svært jevnt i toppen av tabellen med Jarlsberg/Sofiemyr øverst med 28 poeng. På 2 plass ligger Larvik 1 med 27 og på 3 plass ligger Grenland 1 med 25.
Det blir spennende å se hvem som får det best til denne lørdagen. Vi ønsker alle lagene lykke til.

Odd Larønningen

Norges landslagstrener Ulf Hämnäs var torsdag 28/11 på Vallø å hadde trening med vår krets yngre jenter og gutter. 3 av kretsens 4 klubber deltok med spillere.
Ulf i samarbeid med vårt kretsstyre hadde lagt til rette for undervisning i 3 timer med sving/slipp-teknikk og spare-spill. Det virket som alle synes dette var interessant og lærerikt.
Kretsstyret retter en stoooor! takk til NBF og Ulf.

Odd Larønningen

Til spillere/klubber i Vestfold og Telemark!

Torsdag 28 november inviteres alle kretsens spillere mellom 13 og 23 år til en treningskveld/kurskveld på Vallø i Tønsberg.
Vi får da Ulf Hämnäs, Norges Landslagstrener på besøk og han kommer til å legge vekt på sving/slipp-teknikk og sparespill.
Alle kretsens juniorer, u21 og u23 spillere er velkomne til å delta. Kurset er gratis for alle.
Undervisningen starter kl. 17.00 og vil vare ca. 3 timer.

Påmelding gjøres til Odd Larønningen tlf.97657981 eller mail: Odd. Laronningen@sf-nett.no